20 Ağustos 2013 Salı

Bunu yazmazsam ölürüm! Suriyeli insanların çaresizliğinden faydalanmak insanlık değildir.

  İnsanlık insanlık insanlık! Hani nerede? Ben neden göremiyorum bu insanlığı. Felaketi çıkara dönüştürmekte üstümüze yok. Bu böyle!

  Suriye’den savaştan kaçıp Türkiye’ye gelen insanlar var. Bu insanların ev, iş gibi sıkıntıları var. Antep ki en çok sığınılan illerden birisi. Antep’te emlak fiyatları uçmuş durumdadır. Peki neden? Savaştan kaçan insanlar geldi,  biz bu durumu nasıl kullanırız deyip emlak fiyatlarını ayyuka çıkardılar. Şimdi en kötü ev 600 lira. Zaten kentsel dönüşüm sebebiyle zaten çoğu insan evsizdi bunlara bir de savaştan kaçan insanlar eklenince olay tam bir kaos ortamı oldu.  En kötü evler bile ateş pahası. Evlere talep var tabi ama alabilene aşk olsun! Emlak fiyatları arkadaş tutanın elini yakacak cinsten! E insanlara yardım ediyoruz diye sözde insanlık görevini yapan mülk sahipleri Suriyelilere evleri kiralıyorlar. Bildiğin açık artırma usulü meşhur oldu ulan, müzayede mi bu! Hay ben senin insanlığına!

  Bu durumu başka nasıl kullanabilirim diyen zihniyetler boş durmadı! Ben Antepli birini işe alıp 800 lira maaş vereceğime Suriye’den gelen gençlere iş vereyim hem sevaba girmiş olurum yazıktır yazık! Ulan madem sevap istiyorsun adamı ucuz iş gücü olarak kullanacağına ver yağız adama 800 lira. İş verilmesine değil kızgınlığım ucuz iş gücü olarak insanların emeklerinin sömürülmesi.


  İnsanlığın batsın e mi! Hala varsa tabi! 

2 yorum:

  1. Tam da kağpitalizmin istediği gibi ...değil mi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Kapitalizm nasıl ki insanlıktan uzak, kapitalist zihniyetli insan da aynı şekilde insanlıktan uzak.

      Sil